Termín soutěže 2. 11 – 2. 12. 2022

Český válečný veterán Martin Kofroň vynalezl po úrazu páteře v Afghánistánu vlastní cvičební systém a nářadí k posílení celého těla a úlevě od bolesti zad. Jeho fitness a rehabilitační pomůcka Marrko Core se poprvé dostala mezi širší veřejnost prostřednictvím úspěšné kampaně na crowdfundingovém portálu Hithit, která odstartovala vloni v květnu. Nářadí kompletně vyvinuté v Česku ve spolupráci s Vysokou školou uměleckoprůmyslovou v Praze a Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy komplexně posiluje ochablé svalstvo, zvláště pak střed těla.

Vedle úlevy od bolestí zad napomáhá cvičební systém k celkovému rozvoji stability, koordinace a dynamiky pohybu, v neposlední řadě i k zeštíhlení pasu. Jako první na světě využívá k aktivaci hlubokého stabilizačního systému páteře a vnějšího svalstva trupu odstředivou sílu. Při vyrovnávání jejího působení se výrazně zapojují i svaly rukou a nohou. Výsledkem je posílení celého těla, zvláště pak těch skupin svalů, které nejvíce trpí dnešním životním stylem (sedavé zaměstnání, stres, nedostatečný pohyb). Jejich ochabnutí je přitom jednou z hlavních příčin bolestí zad a krční páteře, s nimiž se dle statistik setká minimálně jednou za život více jak 80 % lidí. Spousta z nich tlumí bolest pouze pomocí léků, avšak neřeší její příčinu. Tu lze přitom mnohdy odstranit pravidelným cvičením.

Výhodou cvičebního systému Marrko Core je, že celé cvičení probíhá vestoje, nedochází při něm k zatížení samotné páteře. V současnosti s pomůckou cvičí již více jak čtyři tisíce spokojených uživatelů. Autor celého cvičebního systému a nářadí se před několika měsíci spojil s odborníky z Centra Rehabilitace a Integrované Medicíny v Poděbradech, s nimiž vymyslel koncept Marrko Core Training Academy, která bude pro zájemce spuštěna od listopadu letošního roku. Za pár dní se budou moci první zájemci hlásit prozatím do dvou typů kurzů. První z nich bude určen lékařům, fyzioterapeutům, trenérům a těm, kteří mají zájem stát se lektorem cvičebního systému Marko Core. Po úspěšném absolvování kurzu obdrží licenci, na jejímž základě budou schopni posoudit stav klientů, doporučit jim vhodné cviky, ukázat a naučit jejich správné provádění. Druhým typem bude tzv. „basic kurz“, jenž bude otevřen pro všechny zájemce, kteří už doma cvičební pomůcku mají či zvažují její koupi. Hlavní náplní bude především představení celého cvičebního systému a výuka správného provedení jednotlivých cviků.

Do budoucna plánuje vojenský veterán vytvořit i mobilní aplikaci, která by byla schopná vyhodnotit, zda uživatel cvičí správně, upozornit na případné chyby, hlídat intenzitu a bezpečné rozmezí pohybu, čas, spálené kalorie a mnoho dalšího.

Chcete-li vyhrát fitness a rehabilitační pomůcku MARRKO CORE, odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky či sledujte některé z našich sociálních sítí Facebooku, Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

SOUTĚŽ: SOUTĚŽ o fitness a rehabilitační pomůcku MARRKO CORE